Zašto uzimati kolagen?

Kliničke studije pokazuju da uzimanje kolagena može potaknuti zdravu proizvodnju kolagena u cijelom tijelu. NeoCell dodaci kolagenu daju vam najvažnije tipove kolagena 1 i 3, koje vaša koža, kosa i nokti koriste za stvaranje vlastitog kolagena i drugih važnih proteina kao što je keratin. Osim toga, ovaj kolagen je u hidroliziranom obliku, koji može postati biodostupan i tijelo ga lako apsorbira.

Odaberite NeoCell za ljepotu iznutra prema van

  • NeoCell-ovi nagrađivani kolagenski dodaci promiču zdravlje iznutra prema van i pružaju neke od ključnih građevnih blokova koje vaše tijelo treba za proizvodnju kolagena.
  • Više od dva desetljeća osmišljavamo visokokvalitetne dodatke prehrani testirane od strane drugih proizvođača, potpomognute znanošću, koji podržavaju proizvodnju kolagena u vašem tijelu i pomažu vam da lijepo starite.
  • Kao jedan od vodećih brendova kolagena, NeoCell nudi punu liniju kolagenskih peptida i moćnih hranjivih tvari za promicanje zdrave kose, kože i noktiju kako starite, te za podršku zglobovima.

Hidrolizirani dodaci kolagena također mogu pružiti neke od građevnih blokova koji su našem tijelu potrebni za stvaranje kolagena ili drugih proteina

Budući da naša prehrana ne osigurava uvijek esencijalne vitamine i minerale koji su nam potrebni, dodavanje hidroliziranog kolagena može pružiti dodatnu potporu sintezi kolagena kako starimo. Brojne kliničke studije ispitivale su povezanost između dodataka na bazi kolagena i zdravog starenja s pozitivnim rezultatima.

Nedavna recenzija objavljena u Journal of Drugs and Dermatology procijenila je podatke iz nekoliko randomiziranih kontroliranih ispitivanja koja su uključivala upotrebu dodataka kolagenu. Iz postojeće literature, autori su uspjeli zaključiti da su „preliminarni rezultati obećavajući za kratkoročnu i dugotrajnu primjenu oralnih dodataka kolagena za starenje kože. Oralni dodaci kolagena također povećavaju elastičnost kože, hidrataciju i gustoću dermalnog kolagena.

Studija iz 2019. objavljena u Current Developments in Nutrition također je pronašla vezu između dodavanja kolagena i održavanja zdrave kože kako starimo. U ovoj studiji, više od 120 žena u dobi između 39 i 59 godina pristalo je uzimati suplementaciju kolagenskim peptidima dva puta dnevno tijekom tri mjeseca zajedno s hijaluronskom kiselinom i kondroitin sulfatom (ili placebom). Na kraju razdoblja istraživanja, sudionici koji su primali suplement izvijestili su o značajno manjem broju linija i bora na licu, povećanju elastičnosti kože, smanjenoj suhoći i crvenilu kože te „mlađim izgledu kože“.

Što se tiče zdravlja zglobova, gotovo šestomjesečna studija koja je uključivala mlade sportaše pokazala je da uzimanje dodatnog hidroliziranog kolagena može podržati zdravlje zglobova.

Ovo predstavlja samo mali dio istraživanja koje povezuje dodatke prehrani kolagena sa značajnim prednostima za zdravu kožu, kosu, nokte i zglobove.

Košarica
Scroll to Top